MedicoTest investeste in calitate zi de zi Aparatele si reactivii folositi in laboratorul nostru sunt de inalta performanta si calitate.
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
Telefon: +40.236.46.11.19 +40.236.46.11.90
Email: office@medicotest.ro

Noutati

Galati: 0236 461119 / Braila: 0239 671119 Tecuci: 0236810555 / Focsani: 0337401293 / Barlad 0335413184 / Adjud 0337401293
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
office@medicotest.ro

Ce Este Ac. Anti-Tiroglobulina Si Cand Se Recomanda Aceasta Analiza

Anticorpii anti-tiroglobulina reprezinta anticorpi orientati impotriva tireoglobulinei (o proteina, precursor al hormonilor tiroidieni, sintetizata de catre celulele tiroidiene si stocata in glanda tiroida). Determinarea concentratiei serice de anticorpi antitiroglobulina este utila in diagnosticul tiroiditelor autoimune.

Anticorpii fata de tiroglobulina pot fi prezenti la 70-80 % din pacientii cu tiroidita autoimuna, inclusiv boala Hashimoto, si la aproximativ 30 % din pacientii cu boala Graves.

Boala Hashimoto sau Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna caracterizata printr-o agresare a organismului de catre propriul sau sistem imunitar. Este una dintre cele mai frecvente cauze de gusa (crestere in volum al glandei tiroide) si de hipotiroidism mai ales la femei.

Boala Basedow Graves sau gusa exoftalmica este o boala ce apare in hiperfunctia glandei tiroide. Boala Basedow Graves este caracterizata prin 3 manifestari majore: hipertiroidie  cu gusa difuza, dermopatie si oftalmopatie. Aceste manifestari majore nu apar intotdeauna impreuna. Boala Basedow Graves apare mult mai frecvent la femei, in general intre 30 si 40 de ani.

Determinarea anticorpilor anti-tiroglobulina se recomanda in urmatoarele situatii:
– suspiciune de tiroidita autoimuna cu anti-TPO negativ;
– boala Graves fara infiltrat limfocitar;
– monitorizarea pacientilor cu tiroidita Hashimoto;
– excluderea posibilelor interferente analitice generate de anticorpii anti-tiroglobulina la determinarea tiroglobulinei.

Testul se poate pozitiva si in alte afectiuni autoimune, in special in anemia pernicioasaAcesti autoanticorpi pot fi prezenti, intr-un procent redus, si la persoane sanatoase, mai ales la femeile varstnice. Testul se efectueaza pe nemancate prin recoltarea de sange venos intr-un vacutainer fara anticoagulant cu/fara gel separator.
Rezultate neconcludente ale testului pot aparea in  urmatoarele cazuri:
– tratamentul cu biotina in doze mari (>5 mg/zi); de aceea se recomanda ca recoltarea de sange sa se  faca dupa minimum 8 ore de la ultima administrare;
– concentratii foarte crescute de anticorpi anti-streptavidina si anti-ruteniu;

NOU DE LA MEDICOTEST: Pana de curand pentru determinarea rezultatelor analizei Ac. Anti-Tiroglobulina era necesara trimiterea probelor catre laboratoarele partenere din Bucuresti, ceea ce insemna o intarziere semnificativa in livrarea rezultatelor analizei catre dumneavoastra. Suntem mandri sa va anuntam ca relativ recent, respectand politica noastra de dezvoltare continua, am investit in materialele si aparatura necesare pentru a putea prelucra probele analizei in cadrul laboratoarelor Medicotest din Galati si Braila!

Va invitam in centrele medicale Medicotest care sunt cele mai apropiate de casa dumneavoastra pentru a efectua toate testele necesare, avand totodata siguranta calitatii analizelor si preturi accesibile!

Va asteptam cu drag! Echipa Medicotest.