Ce Analize Medicale Sunt Recomandate Dupa Varsta De 45 De Ani?
Atingerea pragului de varsta de 45 de ani, vine simultan cu recomandarea efectuarii unui set de analize medicale, ce ne pot pastra la un nivel optim starea de sanatate!
- Analiza glucozei in vederea prevenirii diabetului zaharat
Cauza principala a declansarii diabetului zaharat este excesul de zahar in sange si pentru depistarea acestuia este necesara masurarea glicemiei. La o persoana sanatoasa, care nu sufera de diabet, glicemia normala este de 70-100 mg/dl (miligrame pe decilitru), masurata dimineata, pe stomacul gol. In mod normal, dupa o masa, glicemia creste pana la cel mult 140 mg/dl, iar dupa aproximativ 2 ore va scadea din nou sub 100. O valoare a glicemiei care nu scade sub 125 mg/dl este considerata hiperglicemie, adica diabet. In schimb, o valoare care ajunge sub 70 mg/dl inseamna hipoglicemie, care se manifesta prin senzatie de slabiciune, foame brusca, ameteli, tremuraturi sau chiar lesin.
- Profilul lipidic
Colesterolul reprezinta o grasime importanta in functionarea optima a organismului. Prezent in exces insa, colesterolul poate creste riscul de boli cardiovasculare (infarct miocardic, accident vascular cerebral), mai ales dupa 45 de ani. Determinarea lui se poate face cu ajutorul unui test de sange numit profil lipidic. Acesta permite determinarea colesterolului „rau“, care in mod ideal ar trebui sa fie mai mic de 1,5 g/l, dar si a celui „bun“ (HDL), care trebuie sa fie mai mare de 0,4 g/l pentru barbati si 0, 5 g/l pentru femei. De asemeni cantitatea de trigliceride trebuie sa fie mai mica de 1,5 g/l.
- TSH-ul pentru glanda tiroida
Intrarea la menopauza a femeilor predispune la hipotiroidism, de aceea e indicat sa aflam daca glanda tiroida functioneaza in parametrii optimi printr-un test de dozare TSH (hormon tiroidian de stimulare). Valorile normale ale acestui hormon ar trebui sa fie intre aproximativ 0,15 si 5 mUI/l. Valori mai ridicate ale TSH-ului indica faptul ca glanda tiroida nu functioneaza corespunzator si nu produce suficient de multi hormoni, deci un risc inalt de hipotiroidism.
- Screening-ul pentru hepatita C
Ultimele rezultate statistice ne arata ca, hepatita si in special hepatita C provoaca mai multe victime decat infectarea cu virusul HIV.
Screening-ul pentru hepatita C se efectueaza cu ajutorul unui simplu test de sange, ce ne permite sa aflam prezenta anticorpilor impotriva virusului hepatitei C in serul sangvin.
Va invitam in centrele medicale Medicotest care sunt cele mai apropiate de casa dumneavoastra pentru a efectua analizele medicale dorite, avand totodata siguranta calitatii analizelor si preturi accesibile!