MedicoTest investeste in calitate zi de zi Aparatele si reactivii folositi in laboratorul nostru sunt de inalta performanta si calitate.
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
Telefon: +40.236.46.11.19 +40.236.46.11.90
Email: office@medicotest.ro

Noutati

Galati: 0236 461119 / Braila: 0239 671119 Tecuci: 0236810555 / Focsani: 0337401293 / Barlad 0335413184 / Adjud 0337401293
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
office@medicotest.ro

Top 4 analize medicale pe care fiecare femeie ar trebui sa le faca

Preventia este cea mai eficienta metoda de a mentine organismul in stare de functionare optima. Indiferent de varsta si starea de sanatate, fiecare femeie trebuie sa faca anual o vizita in cabinetul medicului de familie si sa efectueze o serie de teste si analize medicale, ce pot depista din timp anumite deficiente sau boli grave precum cancer de san, cancer de col uterin, diabet zaharat, osteoporoza si alte afectiuni ce afecteaza calitatea vietii.

Printre cele mai importante analize medicale ce trebuie efectuate anual sunt cele tin de sanatatea aparatului genital. Astfel de analize trebuie realizate cu regularitate dupa incepera activitatii sexuale. Insa nici analizele periodice de depistare a afectiunilor de piele si a hipertensiunii arteriale nu trebuie ignorate. Iata o serie de analize medicale ce trebuie realizate anual de femeile active de orice varsta.

Analize pentru depistarea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin este considerat ucigasul mut si cauzeaza anual decesul a mii de femei anual. Ocupa principala cauza de deces pentru femeile din Romania care ignora importanta controalelor si analizelor de preventie. Acesta boala poate fi tratata complet daca este descoperita in stadii incipiente. Analizele care pot depista anomaliile la nivelul colului uterin sunt reprezentate de testul Babeș-Papanicolau, Testul HPV si colonoscopia.

Medicii specialisti recomanda realizarea anuala testului Babes-Papanicolau, odata cu efectuarea controlului de rutina anual. Prelevarea mostrelor este o operatiune neinvaziva si nedureroasa, care dureza doar cateva minute. Aceste analize trebuie realizate de toate femeile, dupa inceperea activitatii sexuale. Rezultatele ofera informatii pretioase pentru paciente si medici, care pot depista astfel si formatiunile pre-canceroase.

Testul HPV este recomandat in cazul in care rezultatele examenului Babes Papanicolau sunt suspicioase. Este o analiza neinvaziva, nedureroasa. Colonosocopia ofera informatii importante cu privire la starea aparatului genital si trebuie realizata anual.

Analize pentru depistarea cancerului de san

Cancerul de san continua sa faca ravagii in randul romancelor. Aceasta boala ocupa locul doi dupa cancerul de col uterin si cauzeaza decesul a mii de femei anual. Aceasta afectiune este mari rar intalnita la femeile mai tinere de 25 de ani, insa frecventa creste dupa 30 de ani. Cele mai multe cazuri s-au depistat in tara noastra la femeile de peste 50 de ani.

Cancerul de san este o boala ce poate fi tratata daca este descoperita in faze incipiente, in stadile avansate insa face ravagii. Conform cercetarilor adoptarea unui mod de viata sanatos si expunerea minima la radiatiile solare sunt factori care pot scade riscul dezvoltarii acestei boli.

Mamografia precoce realizata cu regularitate este principala analiza care ajuta la descoperirea formatiunilor tumorale in stadiile incipiente. Aceasta metoda este cea mai precisa, pentru a descoperi anomaliile de la nivelul sanului si trebuie realizata periodic. Screening-ul presupune o doza foarte mica de radiatii, care nu afecteaza starea de sanatate sau functionarea sistemului imunitar, insa nu este recomandata femeilor insarcinate, pe durata perioadei de graviditate.  Mamografia este uneori insotita si de o ecografie, in cazul femeilor considerate cu risc crescut de dezvoltare a celulelor tumorale. Aceasta analiza permite vizualizarea perfecta a tuturor formatiunilor mamare. In cazul in care sunt depistate anomali trebuie realizate investigatii suplimentare, pentru a determina starea acestora.

Analize pentru depistarea nivelului de colesterol

Concentratiile ridicate de colesterol LDL sunt factor ce determina arteroscleroza. Impreuna  cu alte lipide  acest colesterol se depune  pe vasele de sange, placile formate ingreuneaza circulatia sangelui. Cantitatile mari de colesterol, duc la modificari ale fluxului sanguin, insuficienta cardiaca si cerebrala.

Studiile au demonstrat ca si femeile tinere pot suferi din pricina colesterolului LDL. Aceasta stare este cauzata de alimentatia neechilibrata si modul de viata haotic. Nivelul de colesterol rau poate fi scazut prin alimentatie si tratamente adecvate, insa pentru a fi depistat, trebuie realizate analize de specialitate. Analizele sunt realizate prin prelevare de mostre de sange, acestea trebuie realizate anual, dupa varsta de 20 de ani.

Analize pentru depistarea diabetului

Diabetul este una dintre bolile specifice omului modern. Aceasta boala este declansata de factorii genetici, de alimentatie haotica, odihna insuficienta si stres. Netinut sub control, diabetul afecteaza grav calitatea vietii si poate produce deces. Analizele pentru depistarea diabetului de tip II sunt realizate pin prelevarea de mostre sanguine si constau in masurarea nivelului de zahar. Ceea ce este grav, conform specialistilor este faptul ca diabetul afecteaza persoane cu varste tinere, de la copii la adolescente si tinere. Masurarea zaharului din sange este o investigatie ce trebuie realizata anual.