Teste si analize medicale pentru femeile cu varsta intre 20 si 30 de ani
Fiecare femeie merita sa fie sanatoasa, sa radieze bucurie si stare de bine, indiferent de varsta pe care o are. Acest lucru inseamna, in primul rand, gestionarea stresului si o buna ingrijire a sanatatii femeilor. Articolul de azi se doreste sa va fie un ghid cu recomandari practice si sfaturi esentiale pentru sanatate. Se adreseaza femeilor aflate in grupa de varsta intre 20 si 30 de ani
Evident, acest mic ghid nu inlocuieste vizita la medicul de familie, insa poate fi ca o lista de verificare privind reperele de sanatate pe care sa le urmariti la aceasta varsta. Medicul dvs. va poate recomanda o serie de teste si analize medicale specifice grupei de varsta intre 20- 30 de ani, insa, pe baza profilului dvs. personal de sanatate, va mai poate recomanda o serie de teste suplimentare.
Treceti pe cantar.
Cu totii ne place sa o facem, dar greutatea – de obicei, prea multa – va supune unui risc ridicat de a dezvolta o serie de boli mai tarziu.
Tensiune arteriala.
Este simplu, este ieftin si este rapid. Inima (si arterele, creierul, ochii si rinichii) va vor multumi mai tarziu.
Profilul colesterolului.
Trebuie sa vi se ia o proba de sange pentru analiza a colesterolui, dar merita. Toata lumea cu varsta de 20 de ani si peste ar trebui sa stie valorile nivelului de colesterol si de trigliceride din organism si sa le verifice cel putin o data la patru pana la sase ani.
Doar pentru femei: examenul pelvian si testul Papanicolau
Odata cu aceasta varsta, femeile trebui sa stie de examenul pelvian si frotiu Papanicolau.
10 minute de disconfort usor in cazul examenului pelvian e o investitie in sanatate si in a te proteja de cancer si de alte boli care pot cauza infertilitate.
Examinarile de rutina sunt recomandate la fiecare trei ani pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 21 si 65 de ani. Pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 65 de ani, care au un test normal Papanicolau, cu un test HPV negativ, examinarile ginecologice se pot face la fiecare cinci ani.
Aparatul uro-genital.
Femeile active sexual, incepand cu varsta de 24 de ani ( si chiar mai devreme), trebuie, sa faca analize medicale de laborator pentru depistarea infectiilor genitale cu gonoree si chlamydia.
Ar trebui sa va testati pentru gonoree daca:
- Aveti simptome, cum ar fi durere sau senzatia de arsura cand urinezi sau o scurgere vaginala anormala
- Partenerul tau are gonoree sau simptome sugestive
- Aveti alta boala cu transmitere sexuala, cum ar fi chlamydia
Ar trebui sa va testati pentru chlamydia cel putin o data pe an daca:
- Aveti 25 ani sau mai putin si sunteti activa sexual
- Aveti peste 25 ani si mai mult de un partener sexual
- Aveti peste 25 ani si aveti un nou partener sexual
- Sunteti insarcinata
Protejarea ochilor.
Este posibil sa nu luati in considerare acest lucru, dar la un moment dat, inainte de a implini varsta de 40 de ani, va trebui sa faceti o vizita la un oftamolog, pentru un consult medical. Daca aveti probleme de vedere, mergeti mai devreme si / sau mai des.
Verificarea imunitatii.
Asigurati-va ca solicitati medicului dumneavoastra sa actualizeze toate imunizarile de care aveti nevoie.
Analize inainte de conceperea unui copil
Preconcepţional, este bine sa se realizeze un consult medical specific care sa evalueze starea de sanatate a viitoarei mame, pentru a evita unele probleme pe parcursul sarcinii.
Se recomanda efectuarea complexului TORCH (toxoplasma, rubeola, CMW, herpes genital, hepatite, HIV, VDRL). Orice infecţie genitala trebuie tratata inainte de sarcina.
In fiecare an, in jurul zilei de nastere, dati-va un cadou. Programati o vizita la medicul dentist si sunati-l pe medicul dumneavoastra pentru a vedea daca exista teste importante pe care ar trebui sa le faceti. Cu o investitie de o ora sau doua, este posibil sa puteti adauga ani pretiosi in viata voastra.
Centrele de analize medicale MedicoTest din Galati si Braila va stau la dispozitie cu cei mai buni specialisti si cele mai precise analize medicale pentru ca tu sa te bucuri de sanatatea pe care o meriti.