MedicoTest investeste in calitate zi de zi Aparatele si reactivii folositi in laboratorul nostru sunt de inalta performanta si calitate.
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
Telefon: +40.236.46.11.19 +40.236.46.11.90
Email: office@medicotest.ro

Noutati

Galati: 0236 461119 / Braila: 0239 671119 Tecuci: 0236810555 / Focsani: 0337401293 / Barlad 0335413184 / Adjud 0337401293
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
office@medicotest.ro

Cum ne protejam de problemele de sanatate ale vaginului

Sanatatea vaginala este o parte importanta a sanatatii și a starii de bine a fiecarei femei. Problemele vaginale pot afecta fertilitatea, dorinta pentru sex si capacitatea de a ajunge la orgasm. Problemele de sanatate ale vaginului pot provoca, de asemenea, stari de stres sau probleme de relaționare și pot avea impact asupra increderii in sine. Cunoscand semnele si simptomele problemelor vaginale si ce putem face pentru a ne proteja sanatatea vaginului este primul pas pentru a preveni aparitia și instalarea acestora.

Vaginul este un canal muscular inchis, care se intinde de la vulva pana spre colul uterin. Exista diversi factori care pot afecta sanatatea vaginului si acestia pot fi: sexul neprotejat, anumite conditii de sanatate sau tratamente medicale, utilizarea contraceptivelor, controlul nasterii, dezechilibre hormonale, abuzul sexual si trauma, anxietatea si depresia.

Vaginita reprezinta, din punct de vedere medical, o iritatie si/sau o inflamatie a vaginului. De fapt,vaginul se apara in mod normal de microorganismele nocive cu ajutorul florei bacteriene. Daca echilibrul este deranjat, apare vaginita, una din afectiunile vaginului.

Simptomele si semnele vaginitei

Simptomele vaginitei sunt usturimea, mancarimile, arsurile sau secretiile anormale.Vaginita poate fi cauzata de o infectie bacteriana sau de o ciuperca, de carenta vitaminei B sau de iritatia produsa de dusurile excesive si de folosirea intr-un mod inadecvat a unor produse cosmetice, cum ar fi spray-urile si deodorantele.

Vaginitele infectioase sunt, adesea, provocate de trichomonas, gonococi sau de alte microorganisme cu transmitere sexuala. Alti factori, precum igiena precara sau hainele inadecvate si stramte, pot produce astfel de probleme.

Sarcina, diabetul si folosirea antibioticelor pot distruge echilibrul normal al organismului, creand un mediu unde organismele infectioase se pot dezvolta. Contraceptivele orale pot produce inflamatie vaginala.

Vaginitele atrofice sunt o prima faza a postmenopauzei femeilor sau apar in cazul celor care au ovarele scoase chirurgical. Aceasta boala poate da aderente si o mare sensibilitate la infectii. Simptomele cele mai comune sunt mancarimi locale sau usturime, penetrare dureroasa si secretii apoase, uneori cu sange.

Cea mai comuna forma de vaginita este vaginita bacteriana care rezulta din cresterea exagerata a unuia sau a mai multor organisme aflate in mod normal in vagin. Printre acestea se numara infectiile fungice provocate, de obicei, de ciuperca numita Candida Albicans si de Tricomoniaza, care este cauzata de un parazit transmis sexual, de cele mai multe ori.

Diagnosticarea vaginitei bacteriene

Simptomele vaginitei bacteriene sunt variate si pot include:
– un miros vaginal neplacut, anormal; mirosul adesea pare mai urat dupa actul sexual
– o cantitate crescuta de secretie laptoasa gri-albicioasa.

Nu se transmite de la un partener la celalalt, ca in cazul chlamydiei sau gonoreei.

Vaginita bacteriana poate fi diagnosticata doar de catre un medic sau de asistentul medical. Pentru a stabili un diagnostic corect este nevoie de un examen microscopic al secretiilor vaginale, o proba recoltata din secretia vaginala pentru a fi examinata la microscop.

Si alte infectii vaginale pot produce simptome asemanatoare celor din vaginita bacteriana. De aceea, trebuie consultat un medic sau un asistent medical pentru stabilirea unui diagnostic corect si pentru a primi sfaturi privind optiunile de tratament adecvate.

Nu toate problemele vaginale pot fi prevenite, insa controalele medicale regulate pot ajuta ca problemele care afecteaza sanatatea vaginului sa fie diagnosticate cat mai curand posibil. Nu lasati jena sa va impiedice sa discutati cu medicul specialist despre orice probleme ati putea avea in legatura cu sanatatea vaginului.

In cadrul laboratorului de analize medicale Medicotest, beneficiati de mai multe tipuri de teste, cum ar fi: cultura secretie col uterinanaliza secretiilor vaginaleexamenul Babes Papanicolau, probele fiind recoltate doar in cabinetul medicului specialist ginecolog, urmand a fi analizate de catre echipa laboratorului.

Va invitam in centrele medicale Medicotest pentru a efectua toate analizele necesare, avand totodata siguranta calitatii testelor si preturi accesibile!