MedicoTest investeste in calitate zi de zi Aparatele si reactivii folositi in laboratorul nostru sunt de inalta performanta si calitate.
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
Telefon: +40.236.46.11.19 +40.236.46.11.90
Email: office@medicotest.ro

Noutati

Galati: 0236 461119 / Braila: 0239 671119 Tecuci: 0236810555 / Focsani: 0337401293 / Barlad 0335413184 / Adjud 0337401293
Luni - Vineri: 07:30 - 18:00 Sambata: 08:00 - 13:00
office@medicotest.ro

Ce Analize Medicale Sunt Necesare Pentru Inscrierea Copiilor La Gradinita Sau Cresa?

Gradinita sau cresa, solicita, la inceputul fiecarui an scolar, avizul medical, care este emis de medicul de familie. Eliberarea, acestui aviz pentru copii, se face gratuit de catre medicii de familie. Dosarul medical, pentru inscrierea la cresa sau gradinita, trebuie sa cuprinda dovada de vaccinari, avizul epidemiologic al copilului si adeverinta de boli cronice pentru ambii parinti.

Analizele medicale care se cer suplimentar sunt:

  • Examen coproparazitologic microscopic, necesar pentru a identifica parazitii intestinali cum ar fi: giardia, oxiuri, limbrici, tenia.
  • Exudat faringian si nazal, necesar pentru a identifica bacteriile precum: meningoc, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu.
  • Coprocultura care include si antibiograma, sunt necesare pentru a identifica bacteriile patogene din materiile fecale.

Examenul coproparazitologic microscopic, este necesar pentru a detecta anumiti paraziti cu localizare intestinala, in limitele impuse de ciclul biologic al fiecarui parazit, cum ar fi: Giardia lamblia, Trichomonas intestinalis, Entamoeba spp., Blastocystis hominis.
Parazitii intestinali sunt raspanditi, iar infestarile sunt mai numeroase in zonele unde instalatiile de apa sunt deficitare. Consecintele infestarii cu paraziti intestinali sunt: diareea, malnutritia, anemia si obstructia intestinala. Viermii intestinali, pot obstrua intestinul, pot determina sangerari sau interfera cu absorbtia intestinala a substantelor nutritive. Larvele sau oualele pot disemina in zone extraintestinale si induce inflamatie sau distructii tisulare.

Exudatul faringian si nazal, este necesar pentru a identifica:

  • microorganisme responsabile de afectiuni  acute sau cronice cum sunt: amigdalita, sinuzita, faringita, laringita, pentru a se putea stabili un tratament corespunzator;
  • microorganismele responsabile de infectii care insotesc patologia tumorala nazala si faringo/laringiana;
  • starile de portaj, sunt necesare, pentru a identifica persoanele infectate, dar care nu au simptomatologie, dar care pot raspindi infectia.

Aceste analize microbiologice se efectueaza obligatoriu la intrarea copilului intr-o colectivitate cum ar fi: cresa, gradinita, scoala.

Coproculturareprezinta o metoda de lucru utilizata in laboratoarele de microbiologie clinica, pentru a cultiva si identifica agentilor patogeni existenti in intestinul copilului.
Coprocultura este indicata, pentru a determina infectii bacteriene precum:

  • infectii cu localizare primara enterala si invazie ulterioara;
  • infectii cu localizare exclusiv enterala sub forma clinica de enterocolite, boala diareica, toxiinfectii alimentare.

Datorita faptului ca o mare varietate de microorganisme folosesc calea enterala pentru a intra in organism, avand consecinte patogenice si clinice, coprocultura este unul din cele mai solicitate examene de laborator.

Va invitam in centrele medicale Medicotest care sunt cele mai apropiate de casa dumneavoastra pentru a efectua toate testele necesare, avand totodata siguranta calitatii analizelor si preturi accesibile!

Va asteptam cu drag! Echipa Medicotest.Ce Analize Medicale Sunt Necesare Pentru Inscrierea Copiilor La Gradinita Sau Cresa?